Questions? Contact us »
Find your car

Heinz media

Anthony Kumpen - ``The race director``

Racing zit al jaren in het DNA van Heinz Performance. Zowel bij Anthony als Heinz. Anthony is als professioneel racepiloot en meervoudig kampioen al lang geen onbekende naam meer in de racingwereld. Samen met zijn raceteam PK Carsport staat Anthony in voor de ontwikkelingen binnen Heinz Performance.

Racing experience

Kumpen is een veelvoudig winnaar van de 24 uur van Zolder. Hij won in 2000, 2002, 2003, 2004, 2010 en 2012. Zes eindoverwinningen is een record dat in 2016 door Marc Goossens werd geëvenaard. In 2009 was hij de winnaar van de 24 uur van Spa-Francorchamps met een Corvette C6.R. Hij nam ook vier maal deel aan de 24 uur van Le Mans.

Belcar

Ook de Belcar Series hebben voor Anthony Kumpen geen geheimen meer. In 1999 won hij voor de eerste keer het Belcar kampioenschap. Ook de opvolger van het Belcar kampioenschap (Belcar Endurance Championship) won Anthony in 2004, 2006 en 2010.

Nascar

In 2014 nam Anthony voor het eerst deel aan het Europees NASCAR-kampioenschap. . Hij won een race in het kampioenschap en eindigde uiteindelijk op de eerste plaats in het eindklassement. Dankzij deze overwinning heeft Anthony verschillende Nascar races mogen rijden in de VS. In december 2020 won PK carsport onder leiding van Anthony Kumpen eveneens het Nascar Euro Whelen kampioenschap.

24u van Dubai

2021

Hoewel er van deze race nog maar 1 deelname op het palmares staat is het wel meteen de eerste plaats. Eind januari 2021 hebben Bert en Stienes Longin, Peter Guelinckx en Stijn Lowette deelgenomen aan de 2u van Dubai. Onder leiding van race director Anthony Kumpen behaalden ze de eerste plaats.

BMW M2 CS Racing Cup benelux

2021

De BMW M2 CS Racing krijgt nu ook een eigen Benelux-kampioenschap. Vijf raceweekends staan er op het programma, in Spa, Zandvoort en Zolder.In 2021 gaat Stienes Longin samen met Peter Guelinckx deze nieuwe uitdaging aan. Met een BMW M2 CS Racing uit de ateliers van PK Carsport wordt meteen hoog gemikt: het doel is de titel in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Dit onder leiding Anthony Kumpen.

GT2 European Series

2021

Met Anthony Kumpen als teammanager nemen Peter Guelinckx en Bert Longin deel aan een nieuw Europees kampioenschap: de Fanatec GT2 European Series. Hierbij worden er in de Audi R8 LMS GT2 vijf races gereden op bekende F1 circuits. De races zullen plaatsvinden in Monza, Hockenheim, Misano, Spa-Francorchamps & Circuit Paul Ricard. Zowel in Monza als Misano haalden ze de P1 binnen. In Hockeheim was P1 in de kwalificatie eveneens een feit.

24u van Zolder

2021

Drie jaar nu hun eerste zege heeft Russell Racing by PK Carsport opnieuw de 24 uur van Zolder gewonnen. Ook de tweede wagen uit de PK Carsport stal, de Krafft Racing by PK Carsport Norma behaalde een knappe derde plaats. Hiermee domineeerde PK carsport, managed door Anthony van Heinz Hasselt het eindklassement van de 24u van Zolder.

Fanatec GT2 European Series

2022

De Audi R8 LMS GT2 is een wagen uit de GTA-klasse. Naast het Belcar kampioenschap zal PK carsport met dezelfde wagen ook deelnemen aan de GT2 European Series.<br /> Wie erachter het stuur van zit van de R8? Dit is uiteraard het gekende huisteam van PK Carsport: Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin.

Belcar Endurance Championship

2022

De BMW M2 zal meedoen in de TA-categorie en wordt bestuurd door de volgende BV’s: Andy Peelman, Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck. Bert Longin begeleidt hen bij het aanleren van enkele basistechnieken van het racen. Het is dan ook de bedoeling dat ze met BMW M2 CS kunnen mikken op een podium in de Touring-klasse.

Discover our company
heinz_latem10
heinz performance latem contact